Fysiotherapie

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Avans hogeschool. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken aan hun gezondheid en ze te helpen hun doelen te behalen. Het blijft fascinerend hoe het lijf werkt en hoe het bij iedereen ook weer anders kan werken. Daarnaast staat wetenschappelijk onderzoek nooit stil en blijven uitkomsten en resultaten er voor zorgen dat ons vak blijft veranderen. Zo komt er steeds meer bewijs voor de grote rol die het geestelijke aspect heeft in ons lichamelijke welzijn. Dit is hoe ik gestart ben met de opleiding psychosomatisch fysiotherapie. Ofwel de specialisatie waarin het geestelijke een rol speelt in het herstel van lichamelijke klachten.

Specialisaties

Fysiek:
In de eerste 3 jaar Fysiotherapie heb ik medical taping, Dry Needling en klinische Pilates gedaan.
Toen ik in 2015 terug kwam van mijn reis heb ik de opleiding Cyriax gedaan (een opleiding van een jaar op verdieping en manuele/manipulatie technieken). 
En verschillende opleidingen in myofasciale technieken. (de fascie is een bindweefsel die spieren en gewrichten allemaal met elkaar verbindt. Onderzoek toont aan dat dit bindweefsel 10 X meer sensoren heeft dan spieren en gewrichten waardoor het vatbaarder is voor verandering en insturing). 

Mentaal:
Het was ongeveer 2016/2017 toen ben gaan toegeven aan de verdenking die er altijd al zat, dat er meer dan alleen het lichamelijke verantwoordelijk is voor fysieke gezondheid. Ik ben verschillende cursussen gaan volgen op het gebied van psychosomatiek om een Holistische benadering te kunnen gaan toepassen binnen fysiotherapeutische behandelingen. Aanvullend volgde ik de opleiding tot Mindfulness docent wat ik inmiddels ook enige tijd toepas binnen de fysiotherapie.
In 2021 ben ik begonnen met de opleiding Psychosomatische fysiotherapie.