Mindfulness

Wat is Mindfulness:

Mindfulness staat voor het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Ervaren wat op komt zonder er iets aan te willen veranderen. Dat kunnen gedachten, emoties, zintuigelijke waarnemingen en/of lichamelijke sensaties zijn.

In de Mindfulness ga je hier mee oefenen en je aandacht trainen net zoals je je lichaam traint in de sportschool. 

Vaardig zijn in Mindfulness betekend;
– Aandacht beter kunnen vasthouden. 
– Aandacht beter kunnen sturen.
– Minder piekeren. 
– Minder beïnvloed worden door negatieve gedachten en gevoelens. 
– Een rustiger en zorgeloos leven.

untitled-14

Simpel gezegd werkt het zo dat alles wat op de automatische piloot en onbewust gebeurt (bijvoorbeeld omdat je het zo geleerd hebt in je opvoeding) moeilijk te veranderen is. Daarom is bewustwording altijd het startpunt van een stressvrij en gelukkiger leven.

Na vaker oefenen zal je bewuster worden van alles wat opkomt zodat je de patronen, die jou niet verder helpen, kunt gaan loslaten en kunt kiezen voor patronen die je wel brengen waar je wilt zijn.

Op deze manier is Mindfulness het perfecte middel om het allerbeste uit jezelf te halen. Een leven dat relaxter is, stressvrij, effectief en evenwichtig. 

Agenda

 
 
Momenteel bied ik geen groepstrajecten aan. Wel kunt u terecht voor een individueel traject afhankelijk van uw pakket en klachten mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

“De training gaf me handvatten om rust te krijgen en ontspanning te voelen wanneer dat nodig is.” 

– Dick

“Ik heb hier meer aan gehad dan het traject bij de psycholoog.” 

– Marjolijn

“Het was een zeer waardevolle training in een fijne, niet te grote groep. Lara heeft een fijne stem en heeft me een zetje gegeven richting een mindful bestaan.” 

– Barend

“Prettige en rustige bijeenkomsten. De theorie is verbindend aan de praktijk en dus in mijn eigen leven.” 

– Saskia