Over mij

Ik ben Lara de Nijs. Geboren en getogen te ‘s-Hertogenbosch ofwel trotste Bosschenaar. 
Al vroeg wist ik dat ik de zorg in wilde en heb mijn weg gevonden in de Fysiotherapie.

Ik houd er van mee gesleurd te worden door mijn passies en interesses, van blijven zoeken naar waar ik blij van word en te gaan voor waar ik in geloof. En gaat er een vuurtje branden wanneer ik met je praat over alles wat met de mind, body en hun connectie te maken heeft.

Verder heb ik mooie reizen mogen maken en word ik blij van Yoga, natuur en mijn heerlijk bourgondische stad. 

Lara

Mindfulness | Fysiotherapie | Klinische Pilates

Met Fysiotherapie als basis bleef ik aanvullingen zoeken in wat ik vond dat een belangrijke bijdrage is in de algehele gezondheid. Ik geloof ook niet dat ik daar ooit klaar mee ben. Naast vele andere cursussen en scholingen is Klinische Pilates er in 2014 bij gekomen en nu in 2018 de Mindfulness. De combinatie van deze 3 raken naar mijn idee de basis.

Middels Mindfulness leer je om je bewust te zijn van alles wat je lijft vraagt en wat
het nodig heeft op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Bewustwording is daarbij
de eerste stap. Belemmeringen in herstel zijn doorgaans vaak angst, frustratie en
andere emoties, welke je met Mindfulness leert te reguleren.

Bijsturing door Fysiotherapie wanneer er disbalans van het lijf op treedt zonder het natuurlijk herstel in de weg te zitten. Hierin worden spieren en gewrichten gestimuleerd de samenwerking met de rest van het lijf weer op te pakken voor gezonde beweegpatronen.

En als laatst middels Klinische Pilates het in balans opbouwen van de belastbaarheid in de juiste houding. Zowel kracht, beweeglijkheid, coördinatie, motoriek, stabiliteit en evenwicht worden meegenomen. Gecontroleerde en beheerste oefeningen met duidelijke uitleg over het waarom en waar je het hoort te voelen. Zodat je weer controle en vertrouwen in het lijf gaat ervaren. De fundering van het gezond bewegen om het zo maar te noemen.

Mijn streven is dan ook om mensen weer zelfredzamer te maken. Je het vertrouwen terug te geven in je lijf door de juiste informatie te geven over het zelfherstellend vermogen van het lijf en je dit te laten ervaren. Belangrijk daar in is ook het scannen op angsten en onzekerheden die herstel in de weg kunnen staan. 

Ik reik je de juiste hulpmiddelen aan zodat je stap voor stap in je eigen tempo de controle weer terug kan vinden in je eigen herstel en gezondheid. 

Het wordt tijd het roer om te gooien en al deze kennis die we nu hebben over de kracht van de geest in te zetten om de positieve en gewenste resultaten te behalen in plaats van dat ze ons ziek maken / houden.

IMG_2075

Heb je vragen of interesse in een van de diensten die ik lever,
Of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen en evenementen, 
Stuur me dan een mailtje.