Specialisaties

Mindfulness | Fysiotherapie | Fysiopilates

Met Fysiotherapie als basis bleef ik aanvullingen zoeken in wat ik vond dat een belangrijke bijdrage is in de algehele gezondheid. Ik geloof ook niet dat ik daar ooit klaar mee ben. Naast vele andere cursussen en scholingen is Filates er in 2014 bij gekomen en nu in 2018 de Mindfulness. De combinatie van deze 3 raken naar mijn idee de basis.

Stap 1: Bewustwording
Middels Mindfulness leer je om je bewust te zijn van alles wat je lijft vraagt en wat
het nodig heeft op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Belemmeringen in herstel zijn doorgaans vaak angst, frustratie en
andere emoties, welke je met Mindfulness leert te reguleren.

Stap 2: resetten van het lijf
Bijsturing door Fysiotherapie wanneer er disbalans van het lijf optreedt zonder het natuurlijk herstel in de weg te zitten. Hierin worden spieren en gewrichten gestimuleerd om de samenwerking met de rest van het lijf weer op te pakken voor gezonde beweegpatronen.

Stap 3: in balans de belastbaarheid verhogen
En als laatst middels Fysiopilates het in balans opbouwen van de belastbaarheid in de juiste houding. Zowel kracht, beweeglijkheid, co√∂rdinatie, motoriek, stabiliteit en evenwicht worden meegenomen. Gecontroleerde en beheerste oefeningen met duidelijke uitleg over het ‘waarom’ en ‘waar’ je het hoort te voelen, zodat je weer controle en vertrouwen in het lijf gaat ervaren. De fundering van het gezond bewegen om het zo maar te noemen.